INGELSTA THERMOFRAKT

OM OSS

Det kvalitetsmedvetna åkeriet

Vi på Ingelsta Thermofrakt driver ett välkänt åkeri i Östergötland, där vi genom åren har fått ett gott rykte. Företaget har sin bas i Ingelsta, Norrköping, men erbjuder säkra kyl- och frystransporter i hela Mellansverige.

Ända sedan starten har våra kunder varit vår största prioritering. Vår affärsidé bygger på att hålla en hög kvalitet och alltid leverera i tid. Vi kör transporter alla dagar i veckan, och dygnet runt, för att kunna möta våra kunders behov. Det innebär att vi är noga med att hela kedjan fungerar, från första beställningen till sista leveransen. Hos oss transporteras allt gods i rätt temperatur och du får ditt gods punktligt oavsett dag och tid.

Åkeri i Norrköping
Åkeri i Norrköping för frystransporter och kyltransporter

Ingelsta Thermofrakt drivs av Göran Svensson, som också grundade företaget. Sedan 1982 har vi växt i en jämn stadig takt. Idag har företaget ett  40 tal chaufförer och 21 lastbilar med släp.

Våra chaufförer utbildas fortlöpande och utvecklas hela tiden. Vi är särskilt stolta över att ha ett stort antal kvinnliga förare i ett annars ganska mansdominerat yrke.

Vår historia

Vi vill gärna berätta lite om vår historia som började redan 1982 då Göran Svensson grundade företaget den 1 september.

År 1999 hade vi gjort så stora framsteg med Ingelsta Thermofrakt att vi valde att ombilda företaget till ett aktiebolag.

2005 beslutades det att vi skulle slås ihop med ett åkeri i Östergötland.
År 2008 gjorde vi en omstart med företaget och hade totalt sex lastbilar med släp.
Företaget expanderade successivt under åren och 2012 hade vi 14 lastbilar med släp och en budbil i vår vagnpark.

Under 2013 – 2015 växte vagnparken rejält och vi hade i slutet av 2015 totalt 26 lastbilar med släp, en budbil, en skåpbil med kylaggregat och en servicebil. Dessutom hade personalstyrkan utökats och vi hade nu cirka 60 anställda.

2017 började företaget köra linjetrafik till Göteborg och gör nu regelbundna transporter till Bring Frigo. I vagnparken fanns 28 lastbilar med släp, två budbilar och antal anställda hade passerat 60. 

År 2018 kunde vi konstatera att vi hade 30 lastbilar med släp, två budbilar och nästan sjuttio anställda. Det startades även fasta turer dagligen med transport av mejeriprodukter

Vår vision är fortsätta växa för att kunna möta efterfrågan. Oavsett hur stora vi än blir är ett av våra viktigaste mål att kunna se till att vi kan tillfredsställa våra kunders behov.

Kyl- & Frystransporter

Ingelsta Thermofrakt erbjuder dig kyl- och frystransporter. Hos oss kan du räkna med att dina varor transporteras säkert och kommer fram i tid utan skador. Vi kör i hela Mellansverige, varje dag och dygnet runt.

Transport med kvalitet i fokus

Hög kvalitet har alltid varit viktigt för oss oavsett vad det gäller. Vi erbjuder smidiga och säkra transporter med rätt temperatur. Vår moral är hög och vi håller det vi lovar. Du kan känna dig trygg med att vi tar hand om ditt gods på bästa sätt under hela transporten.


Våra lastbilar är utrustade med kylaggregat som ser till att kyl- och frysvaror håller rätt temperatur hela resan. Vi är noga med att serva alla lastbilar regelbundet och de tvättas i vår egen tvätthall. Våra fordon är alltid hela, rena och fräscha för att de ska vara hygieniska och fungera länge.

Utveckling och miljötänk

Vi tänker mycket på miljön och följer med i utvecklingen när det gäller digitalisering, miljöaspekter och olika strategier för att minska påverkan på klimatet. På fasta turer och välkända vägar försöker vi alltid att köra med så fullastad lastbil som möjligt.


Vi ser ständigt över och förbättrar våra kyl- och frystransporter. Våra bilar är utrustade med bränslesnåla däck. Vi har dessutom en policy i företaget att lastbilarna inte ska köras fortare än 80 kilometer i timmen för att minska bränsleförbrukning och luftföroreningar. Vi vill att våra transporter ska vara bra och smidiga för anställda, kunder och miljö.